čuvati, graditi i razvijati Bosnu i Hercegovinu

Povodom potpisivanja ugovora za efikasnije poslovanje i zaštitu okoliša koji se odnosi na uvođenje novih tehnologija, u skladu sa normama Evropske unije, za deponovanje uglja na depou 1 Termoelektrane Tuzla iz Elcoma Tuzla člana konzorcione grupe firmi sa područja Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko- dobojskog kantona iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i građevinarstva koji upošljava više od 1700 radnika uputili su pismo zahvalnosti Elektroprivredi BiH u kojem ističu da je zastupljenost domaćeg konzorcija u realizaciji ovog projekta vrlo visoka i značajna.

13. avgust 2010.

    Pismo zahvalnosti Elcoma Elektroprivredi BiH

    čuvati, graditi i razvijati Bosnu i Hercegovinu

Povodom  potpisivanja ugovora za efikasnije poslovanje i zaštitu okoliša koji se odnosi na uvođenje novih tehnologija, u skladu sa normama Evropske unije, za deponovanje uglja na depou 1 Termoelektrane Tuzla iz Elcoma Tuzla člana konzorcione grupe firmi sa područja Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko- dobojskog kantona  iz oblasti mašinstva, elektrotehnike i građevinarstva koji upošljava više od 1700 radnika uputili su pismo zahvalnosti Elektroprivredi BiH  u kojem ističu da je zastupljenost domaćeg konzorcija u realizaciji ovog projekta vrlo visoka i značajna.

Elcom naglašava  da opredjeljenost federalne Vlade, a posebno Ministarstva energije, rudarstva i industrije  da podrži ovakav  koncept razvoja  i upošljavanja domaće operative svakako ulijeva nadu za bolju budućnost.

Vjerujemo, navodi se u pismu, da će i ubuduće naš Konzorcij učestvovati u realizaciji projekata iz oblasti elektroenergetskog sektora, sa iznosima koji će se mjeriti desetinama miliona eura, a sve u cilju razvoja domaćeg čovjeka koji će čuvati, graditi i razvijati državu Bosnu i Hercegovinu.

Uvođenje novih tehnologija, u skladu sa normama Evropske unije, za deponovanje uglja na depou 1 Termoelektrane Tuzla je drugi uspješan nastup Konzorcija u ovoj godini. Nedavno su na međunarodnom natječaju pobijedili i ugovorili posao iz oblasti elektroenergetskog sektora u vrijednosti 2,5 miliona eura. Konzorcij takođe završava projekt u Republici Kosovo čija vrijednost prelazi 3,5 miliona eura, a očekuju i u narednoj godini projekte čija će vrijednost doseći 35 miliona eura.