Elektroprivreda BiH se plasirala među top 10 poslodavaca za 2023. godinu

Na listi top 10 najpoželjnijih poslodavaca u 2023. godini, u izboru portala portala Mojposao.ba - Kolektiv d.o.o, Elektroprivrda BiH se nalazi na petom mjestu, a u kategoriji javnih preduzeća plasirana je na drugo mjesto.

Dodjeli prestižnog priznanja prethodilo je dvomjesečno istraživanje  u kojem je nominovano više od  400 kompanija iz Bosne i Hercegovine. U anketi je glasalo više od  13.000 ispitanika i izrazilo svoje viđenje brenda poslodavaca u BIH.

Brend poslodavca igra ključnu ulogu u privlačenju visokokvalificiranih talenata. Prema većini stručnjaka za regrutaciju, snažan brend poslodavca je presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata.

Pored ranijih opće poznatih najznačajnijih faktora izbora najpoželjnijeg poslodavca u BiH, kao što su: dobar odnos prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje i sigurnost zadržavanja radnog mjesta, ove godine među najznačajnijim faktorima istaknuti su i fleksibilno radno vrijeme za roditelje i druge zaposlenike koji brinu o članovima porodice, kao i mogućnost povećanja plaće. Ispitanici su pokazali da im je izuzetno važno da radno mjesto omogućava dobar balans poslovnog i privatnog života.

Titula najpoželjniji poslodavac privlači kandidate i potvrđuje postojećim zaposlenicima da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH, što poboljšava zadovoljstvo zaposlenika i povećava njihovu produktivnost i motivaciju.