U rudnicima ½Kreka½ iskopano dva miliona tona uglja

Krekini komorati su 15. novembra iskopali dvomilionitu tonu uglja. Dugoročni planovi Rudnika „Kreka“, najvećeg proizvođača uglja u Federaciji BiH optimistični su i govore da bi Rudnici „Kreka „ u narednim godinama mogli premašiti prijeratnu proizvodnju i dostići očekivanih 3.000.000 tona uglja. Rudnici „Kreka“ nastoje da realizuju bitne investicije za proizvodnju. Koncern Elektroprivreda BiH je uočio značaj ulaganja u velike investicijske projekte.

17. novembar 2010.

   U rudnicima ½Kreka½ iskopano dva miliona tona uglja

   Krekini komorati su 15. novembra iskopali dvomilionitu tonu uglja

Prkoseći svakodnevnim problemima s kojima se susreće industrija uopće u našoj zemlji, Rudnici „Kreka“ nastoje da realizuju bitne investicije  za proizvodnju. Tako će puštanjem u rad remontovanog kompleksnog mehanizovanog širokog čela u Rudniku „Mramor“ , rudari „Kreke“ Termoelektrani Tuzla dnevno slati 1.500 tona crnog zlata iz ovog rudnika.

- Potpisivanjem ugovora o generalnom remontu rotornog bagera SRs- 402 za potrebe Rudnika „Dubrave“ kao i potisivanje ugovora o generalnom remontu rotornog bagera SH 630 neophodnog za rad na Rudniku „Šikulje“ pokazuje koliko je  Koncern Elektroprivreda BiH uočio značaj ulaganja u velike investicijske projekte. Važnost remonta spomenutih bagera još je veća kad se zna da su nosioci projekata domaće kompanije, a završetak radova mogli bi očekivati i prije predviđenih rokova, izjavio je direktor Rudnika  „Kreka“ dr. Rešad Husagić.

Dugoročni planovi Rudnika „Kreka“, najvećeg proizvođača uglja u Federaciji BiH optimistični su i govore da bi Rudnici „Kreka „ u narednim godinama mogli premašiti prijeratnu proizvodnju i dostići očekivanih 3.000.000 tona uglja.