Potpisan ugovor o generalnom remontu rotornog bagera SH -630

U ZD Rudnici „Kreka“ 14. septembra je potpisan Ugovor za generalni remont bagera SH 630 za potrebe Rudnika „Šikulje“. Vrijednost projekta je 5.206.500.KM sa PDV-om ,a izvođač radova je domaća firma „Termomatik“ iz Zenice. Prema riječima Amera Jerlagića generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH snaga Koncerna je u donošenju odluka o krupnim investicijama poput ove danas kojima će se stvoriti uslovi za bolje rudarenje.

14. septembar 2010.

   ZD Rudnici Kreka

 

   Potpisan ugovor o generalnom remontu rotornog bagera SH -630

 

U ZD Rudnici „Kreka“ 14. septembra je potpisan Ugovor za generalni remont bagera SH 630 za potrebe Rudnika „Šikulje“ . Vrijednost projekta je 5.206.500.KM sa PDV-om ,a izvođač radova je domaća firma „Termomatik“ iz Zenice. Operativnom realizacijom osposobljavanja osnovne opreme na Površinskom kopu „Šikulje“ predviđen je rok od 10 mjeseci za izvođenje potrebnih radova, a garantni rok na urađeni remont je 18 mjeseci.

 

Od predviđenih 23.000.000 KM  koliko su planirane ovogodišnje investicije na nivou Koncerna  za Rudnik „Kreka“ današnjim potpisivanjem Ugovora utrošena je polovina predviđenih sredstava.

 

- Investicionim ulaganjem u ZD Rudnici „Kreka“ planirano je osposobljavanje osnovne opreme što podrazumijeva generalne remonte rotornih bagera u našim rudnicima Odlukom o dokapitalizaciji  Elektroprivreda BiH je uočila  značaj ulaganja u generalne remonte bagerskih jedinica u cilju osavremenjavanja samih rotornih bagera ali i proizvodnje uglja na Površinskim kopovima, izjavio je dr.sci Rešad Husagić, direktor  ZD Rudnici „Kreka“ ,dodavši da je značaj danas potpisanog Ugovora još veći kada se zna da je posao dobila domaća kompanija.

Prema riječima Amera Jerlagića generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH  snaga Koncerna je u donošenju odluka o krupnim investicijama poput ove danas kojima će se stvoriti uslovi za bolje rudarenje.

 

- ®elja ministarstva je da se stvore preduslovi za investiranje  kojima će se izgraditi Rudnici, Elektroprivreda ali i domaće kompanije koje će učestvovati u  remontima i održavanju postrojenja Koncerna naglasio je Vahid Hećo, federalni ministar energije,rudarstva i industrije.