Elektroprivreda BiH među 500 najvećih kompanija centralne i istočne Evrope

Elektroprivreda BiH jedina je bosanskohercegovačka kompanija koja se nalazi na tradicionalnoj Deloitteovoj listi TOP 500 najvećih preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi objavila je ova konsultantsko-revizorska firma. Ove se godine, po prvi put otkad se lista uopće objavljuje među 500 najvećih plasirala i jedna bosansko-hercegovačka kompanija. Elektroprivreda BiH je zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima, prihodima od prodaje u visini 440 milona eura i netto dobiti od 31,6 miliona eura, ostvarenim prošle godine, zauzela 406. mjesto na regionalnoj ljestvici.

13. septembar 2010.

    Lista Konsultantsko-revizorske kuće Deloitte

    Elektroprivreda BiH među 500 najvećih  kompanija centralne i istočne Evrope

    Ovo je prvi put da se neka kompanija iz Bosne i Hercegovine našla na listi ove revizorske kuće

Elektroprivreda BiH jedina je bosanskohercegovačka kompanija koja se nalazi na tradicionalnoj Deloitteovoj listi TOP 500 najvećih preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi objavila je ova konsultantsko-revizorska firma. Ove se godine,  po prvi put otkad se lista uopće  objavljuje među 500 najvećih plasirala i jedna bosansko-hercegovačka kompanija. Elektroprivreda BiH je zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima,  prihodima od prodaje u visini 440 milona  eura i netto dobiti od 31,6 miliona eura, ostvarenim prošle godine, zauzela 406. mjesto na regionalnoj ljestvici.  

Ovo je samo još jedna potvrda  uspješnog rada i poslovanja  Elektroprivrede BiH  koja je prošle godine ostvarila najveće rezultate u svojoj 64- godišnjoj historiji.

Deloitte je listu kreirao prema ukupnom prihodu od prodaje koji su kompanije ostvarile tokom prošle godine, a riječ je o relevantnom pokazatelju omjera snaga kako pojedinačnih kompanija, tako i nacionalnih ekonomija u regiji.