Saradnja Općine Kakanj i JP EPBiH

Nastavljajući već ustaljenu praksu uspostavljanja prijateljskog okruženja sa lokalnim zajednicama na područjima na kojima ima svoje proizvodne kapacitete Nadzorni odbor JP EPBiH, na sjednici održanoj 8. februara, donio je odluku o finansiranju Programa prijateljskog okruženja u lokalnim zajednicama Općine Kakanj, u iznosu od tri miliona KM. Programom će biti obuhvaćeni projekti predloženi od Općine Kakanj, a u direktnoj su vezi sa izgradnjom budućeg bloka 8 u TE Kakanj.

09. februar 2010.

   Saradnja Općine Kakanj i JP EPBiH

 

    Lokalnim zajednicama Kaknja tri miliona KM

 

Nastavljajući već ustaljenu praksu uspostavljanja prijateljskog okruženja sa lokalnim zajednicama na područjima na kojima ima svoje proizvodne kapacitete Nadzorni odbor JP EPBiH, na sjednici održanoj 8. februara, donio je odluku o finansiranju Programa prijateljskog okruženja u lokalnim zajednicama Općine Kakanj, u iznosu od tri miliona KM. 

Programom će biti obuhvaćeni projekti predloženi od Općine Kakanj, a u direktnoj su vezi sa izgradnjom budućeg bloka 8 u TE Kakanj. Zbog toga je u EPBiH formiran stručni tim koji će izvršiti analizu predloženih projekata i opredijeliti se za one projekte koji su u direktnoj vezi sa izgradnjom bloka 8 a koji će značajnije doprinijeti smanjenju zagađenosti prostora i sanirati, odnosno riješiti neke od problema lokalne zajednice u neposrednoj blizini TE Kakanj.

 

Program prijateljskog okruženja realizovati će se fazno i trajaće do kraja 2011. godine a biće u potpunosti usaglašen sa Općinom Kakanj sa kojom će JP EPBiH zaključiti ugovor o korištenju odobrenih sredstava.