Hidroelektrane na Neretvi prebacile plan za 70 procenata

Izuzetno povoljna hidrološka situacija u akumulacijskim jezerima hidroelektrana Jablanica, Grabovica i Salakovac, koje posluju u sistemu Hidroelektrane na Neretvi, te visokoj pogonskoj spremnosti, sa 31. januarom, sve tri elektrane ostvarile su izuzetne poslovne rezultate: HE Jablanica prebacila je plan za 47 procenata, HE Grabovica za 73 odsto, a HE Salakovac i više je nego udvostručila proizvodnju – plan je prebačen za 104 procenta.

03. februar 2010.

 

Zahvaljujući povoljnoj hidrološkoj sitauciji u januaru

 

Hidroelektrane na Neretvi prebacile plan za 70 procenata

 

Izuzetno povoljna hidrološka situacija u akumulacijskim jezerima hidroelektrana Jablanica, Grabovica i Salakovac, koje posluju u sistemu Hidroelektrane na Neretvi, te visokoj pogonskoj spremnosti, sa 31. januarom, sve tri elektrane ostvarile su izuzetne poslovne rezultate:

 

HE Jablanica prebacila je plan za 47 procenata, HE Grabovica za 73 odsto, a HE Salakovac i više je nego udvostručila proizvodnju – plan je prebačen za 104 procenta.

Time su Hidroelektrane na Neretvi, prema riječima Adisa Bubala, tehničkog direktora, plan proizvodnje u januaru prebacile u prosjeku za 69 procenata što je ostvarenje ovogodišnjeg plana proizvodnje električne energije od 17,3 odsto. S obzirom na trenutnu hidrološku situaciju u Hidroelektranama na Neretvi očekuju da će slične rezultate ponoviti ne samo u februaru nego i u martu, pa i kasnije, kada se očekuje novi dotok voda u akumulacijska jezera.